Dit artikel is voor iedereen die gefascineerd is door industriële keukens of die er over nadenken om zelf een industriële keuken aan te schaffen. Gefeliciteerd! U heeft de moeilijkste stap al gezet, want u weet al in welke stijl u wilt zoeken. Waarschijnlijk heeft u al veel plaatjes van keukens bezocht en wellicht heeft u ook al een moodboard gemaakt. Maar goed vervolgens moet u wel een stap verder gaan en de details aanpakken. Daar komt dit artikel goed van pas, hierin wordt u meer verteld over kleuren, een keukenblad beton cire maken en de industriële keukenstijl.

Welke kleuren en materialen zijn geschikt?

Waarschijnlijk vraagt u zich af welke kleuren nou goed passen bij een industriële keuken. U heeft vast al veel plaatjes gezien en een idee welke kleuren goed bij een industriële keuken passen. Toch schrijf ik hier nog bondig op welke kleuren een goede optie voor u zijn.

Wellicht heeft u dé kleur die perfect is voor u net gemist. Denk allereerst aan beton en andere grijstinten. Zo kunt u een keukenblad beton cire maken. Verder past hout erg goed in een industriële keuken en kunt u nooit mis gaan met een zwarte of witte tint. Tot slot kunt u heel goed een stenen muurtje of een ander stenen accent toepassen in uw keuken.

Verder is een keukenblad beton cire maken een nieuwe trend. Het gaat dan voornamelijk om de wat donkere beton tinten, des te lichter u gaat des te minder industrieel u keuken oogt. Verder is het ook de trend om over het algemeen uw kasten ook donkerder te laten. Zwart is dan echt dé trend van dit moment, maar met grijs of houttinten kunt u ook niet verkeerd gaan. Let er dan wel op dat er een mooi contrast blijft bestaan tussen de keukenkasten en het keukenblad, want anders lijkt u keuken een saai groot vlak.