Mason Garments

Op reis naar Innsbruck of naar de Franse alpen, in de winter is het daar onder de nul graden, dus erg koud. De meeste mensen nemen dus vooral dikke en warme kleding mee in hun koffer. Maar boven op de berg, waar de zon lekker schijnt kan het toch best warm aanvoelen, juist door de zon. Mensen liggen daar op strandbedjes te zonnen zonder t-shirt. Wanneer de zon niet schijnt kan de grote dikke winterjas zoals de Canada goose toch weer aan. Wanneer er niet gesport wordt bovenop de berg hebben de meeste mensen een muts op en een trui aan.

Het nut van een muts

De muts is er om het hoofd te beschermen tegen de kou. Er zijn verschillende soorten mutsen, zoals een witte wollen muts die lekker kriebelt. Of een juist wat stijlvollere muts van Canada goose. Mutsen die een opgevouwen rand hebben, en mutsen met decoratie bovenop, denk aan de kerstmuts. De mutsen beschermen je hoofd niet alleen tegen de kou, maar ze kunnen je ook beschermen tegen de regen of sneeuw. Sommige mensen dragen niet alleen en muts voor de bescherming van kou, maar ook juist voor de stijl bij de kleding. Mutsen zijn vooral voorkeur bij kale mensen, die hebben namelijk geen haar om hun hoofd warm te houden

Wollen of stijlvolle trui?

Twee soorten truien zijn Wollen truien en stijlvolle truien. En wolle trui kan goed voor isolatie zorgen, maar ook voor minder comfort doordat het kriebelig aanvoelt. Een stijlvolle trui kan goed zijn voor de outfit, maar is minder goed in het isoleren. De polo ralph lauren trui is juist voor een stijlvolle trui die tegelijkertijd zorgt voor isolatie door de dubbele laag. De meeste truien beginnen in het najaar steeds meer in de winkels te verschijnen. Kersttruien worden ook steeds meer in de winkels gezien. De mouwen van een trui kan je ook oprollen zodat het niet te warm kan aanvoelen.