Door lichtkoepels in het dak van uw woning of bedrijfspand te gebruiken, kunt u ruimtes van meer licht en frisse lucht voorzien. Zeker binnen een bedrijfspand is zowel voldoende licht, als de frisse lucht van groot belang. Wanneer er niet voldoende licht zou zijn, zou dit het concentratievermogen van medewerkers negatief kunnen beïnvloeden. Datzelfde geldt voor een ruimte met te weinig zuurstof. Door lichtkoepels te gebruiken wordt de toevoer van zuurstof gewaarborgd. Ook binnen woningen is het fijn om een goede ventilatie te hebben. Zeker in de zolderkamers in dit niet altijd even makkelijk.

Op internet vindt u meerdere aanbieders van lichtkoepels voor woningen en bedrijfspanden. Hierbij worden de lichtkoepels in tal van verschillende soorten, maten en modellen aangeboden. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het verschil in de vorm van de koepels. Zo kunt u voor een ronde, of juist een vierkante lichtkoepel kiezen. Hierbij hangt het sterk van de dakconstructie af, welk model het meest geschikt is.

 

Verschillende soorten lichtkoepels voor woningen

Naast het verschil in de vorm van de lichtkoepels, bestaat er een verschil tussen lichtkoepels die op een dak en in een dak geplaatst wordt. Ook worden er lichtkoepels aangeboden die geopend kunnen worden en lichtkoepels waarbij dit niet mogelijk is. Het openen van de lichtkoepels is noodzakelijk, om voor voldoende frisse lucht in ruimtes te kunnen zorgen. In sommige gevallen kan een lichtkoepel zelfs helemaal geopend worden. Deze lichtkoepels zijn bedoeld voor mensen die ook op hun dak willen kunnen komen via de lichtkoepel.