Waar let je op als je een dakdekker gaat inschakelen voor een dakrenovatie? Hieronder vind je een aantal tips. Want hoe weet je of je te maken hebt met een professionele partij? En wat betaal je eigenlijk voor dakrenovatie? Het herstellen van je platte dak kan een aardige investering zijn, dan wil je toch ook zeker weten dat je een goede dakdekker in de hand hebt genomen, die de klus kan klaren.

Tip één: vraag verschillende offertes aan

Er zijn ontzettend veel verschillende aanbieders, die allemaal hetzelfde beloven: een goed hersteld dak dat nog jaren mee gaat. Maar wat krijg je eigenlijk precies voor je geld? Het is verstandig om een aantal offertes van verschillende partijen op te vragen, en deze met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs per vierkante meter die wordt gevraagd, maar ook naar andere, bijkomende kosten. Hoe zit het bijvoorbeeld met de voorrijkosten? Zijn die bij de prijs per vierkante meter inbegrepen, of worden die apart gerekend? Houd daarbij wel in je achterhoofd dat een dakdekker die bij je in de buurt zit, waarschijnlijk minder rekent aan voorrijkosten, dan een dakdekker die uit de andere kant van het land moet komen.

Tip twee: vraag om een aanbeveling

Als je met een bedrijf in zee gaat, ben je vast niet de eerste klant die ze helpen. Er zijn je  vast vele huiseigenaren voorgegaan, met hetzelfde of een soortgelijk probleem. Vraag de dakdekker om een aanbeveling. Wie kun je bellen om naar ervaringen te vragen? Of beter nog, vraag welke daken hij gerenoveerd of gerepareerd heeft en ga eens langs bij die woningen. Bel aan en leg uit waar je voor komt en vraag naar hoe de service was. Zijn de mensen enthousiast en tevreden? Dan is de kans groot dat jij dat ook gaat zijn.

Tip drie: hoe zit het met de garantie?

Het dak is gerenoveerd en ziet er prima uit. Je betaalt de rekening en neemt afscheid van de dakdekker. Maar hoe zit het als er toch een probleem ontstaat? Als er een naad loslaat of je vindt toch lekkageplekken? Dan is het prettig om de garantie goed geregeld te hebben. Vraag hiernaar voordat je de opdracht uitbesteedt en lees ook goed de bijgeleverde algemene voorwaarden door. Het is zeker niet onverstandig om de afspraken die je maakt, op papier te zetten.